Национална ученическа олимпиада по финанси

При много голям интерес се проведе националната ученическа олимпиада по финанси, организирана от Икономически университет - Варна. Над 200 ученици от 11 и 12 клас от редица средни училища от Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Горна Оряховица, Разград, Силистра, Плевен, Стара Загора, Кърджали, Гоце Делчев, Търговище, Сливен, Шумен и Шабла взеха участие в първия кръг на Олимпиадата, който се състоеше в решаване на онлайн тест с въпроси от областта на финансите.

Най-добрите 85 от тях продължиха във втория кръг , който се проведе на 10 ноември 2018 г. в сградата на Университета. Учениците разработваха решение на казус на финансова тематика и представиха своите оригинални идеи пред жури от преподаватели на катедра „Финанси“ с председател проф. д-р Стефан Вачков.

Журито присъди първо място на трима участници: Ана-Мария Георгиева от Професионална търговска гимназия – Бургас, Ангел Христов от ПГЛПИ "Атанас Буров" – Горна Оряховица и Виктор Кирилов от ПГИУ “Елиас Канети” – Русе. На второ място беше класиран Кристиян Йорданов от СПГИ – Велико Търново. Третото място си разделиха Ирина Янкова от ПГИ "Д-р Иван Богоров" – Варна и Камелия Стоянова от ДФСГ ,,Интелект” – Плевен.

Специални награди получиха още Атанас Димитров от Бургас, Атче Исмаил от Варна, Габриела Атанасова от Бургас, Галина Чумаченкова от Разград, Георги Стойнов от Горна Оряховица, Марияна Кичкова от Велико Търново, Кристиян Георгиев от Русе, Камелия Вълчева от Бургас и Ирена Кирилова от Русе.

Всички участници получиха и специални сертификати за участие, които им дават възможност да се включат в ранния кандидатстудентски прием на ИУ – Варна.

Академичният състав на катедра „Финанси“ благодари на всички участници и техните учители и им желае много бъдещи успехи!

Виж фотогалерия от събитието


Върни се към новините