Достойно представяне на студенти-финансисти в Цюрих

На 10 и 11 април в Цюрих (Швейцария) се проведе финалът на международното студентско състезание за млади финансови анализатори, което се организира ежегодно от CFA Асоциация. В него, за титлата „Регионален шампион за Европа, Среден Изток и Африка”, се състезаваха отбори от 40 страни. Те са класират на базата на изготвен предварително от тях анализ на публична компания, търгувана на националния капиталов пазар, както и презентация на английски език, представена пред жури от сертифицирани финансови анализатори.

Отборът на катедра „Финанси” при Икономически университет Варна достигна до полуфиналите в Цюрих като национален победител. Въпреки че в неговата група журито определи за победител отбора на Ирландия, нашите студенти се представиха изключително достойно. Соня, Михаил и Добрин (всички от четвърти курс, специалност „Финанси”) демонстрираха не само световно ниво на знания, но и завидни умения за тяхното практическо използване, които презентираха блестящо на английски език.
Победителите от Цюрих за регион „Европа, Среден Изток и Африка” са университетите от Москва и Лозана, а световният финал е на 25 април в Ню Йорк, САЩ.

Преподавателите от катедра „Финанси” сме горди с постиженията на нашите студенти. Пожелаваме им успешно дипломиране и достигане на нови върхове в трудната и отговорна професия на финансиста. Искрено се надяваме, че техният успех ще дублират техните следовници от трети курс.


Върни се към новините